Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Expert interview Bushcraft Alli: Fenix

Bushcraft Alli woont in Hamburg. Ze is samen met haar Labrador "Ben" aan het bushcraften in de bossen van Duitsland en deelt haar avonturen met haar community op haar Instagram-kanaal @bushcraft_alli en op haar YouTube-kanaal "Bushcraft Alli". Ze vertelt ons over haar ervaringen met hoofdlampen.

1. Hoe herken je een goede hoofdlamp?

Een hoofdlamp moet de juiste eigenschappen hebben voor wat je ermee wilt doen. Voor outdoor betekent dit robuustheid, schokbestendigheid en waterdichtheid, een stevige en comfortabele pasvorm en een goede verlichting van je outdooractiviteiten.

2. Wat verwacht jij als expert van een hoofdlamp?

Naast de eigenschappen die ik net noemde, moet een hoofdlamp een krachtige oplaadbare accu hebben, maar de lamp moet ook op batterijen kunnen werken. Bij bijvoorbeeld de Fenix HM65R en de HP16R vind ik ook de bedieningsknoppen qua grootte en toegankelijkheid erg goed, net als de comfortabele pasvorm op het hoofd. Goed vind ik in beide ook de memory functie en de inschakelbeveiliging boven de knoppen.

Voor bushcraften is een groen en/of rood licht ook nuttig om nachtblindheid te voorkomen. Als dit niet beschikbaar is, zijn verschillende lichtniveaus of een gecombineerde bruikbaarheid van de LED's handig.

De Fenix HM65R en HP16R

3. Wat is het verschil tussen een normale en een professionele hoofdlamp?

Er zijn zeer goede normale hoofdlampen die top zijn voor dagelijks gebruik. Professionele lampen zijn te herkennen aan de kwaliteit van de gebruikte materialen, zoals hier bij de twee Fenix lampen, waar bijvoorbeeld lichtgewicht aluminium is gebruikt! Ingenieus is ook de batterij-indicator en de mogelijkheid om batterijen of een oplaadbare accu te gebruiken! Al deze functies bieden normale hoofdlampen niet.

4. Welke tips zou je iemand geven die op zoek is naar een goede hoofdlamp?

Je moet van tevoren bedenken voor welk doel en op welke plaatsen je de lamp wilt gebruiken. Een lamp voor buitensport zal andere eigenschappen moeten bieden dan een lamp voor de jacht of bushcraft. Dit geldt ook voor de geografische gebieden waar je de lamp wilt gebruiken, zoals in extreme kou of juist in een gematigd klimaat.

5. Welke Fenix hoofdlamp zou jij meenemen op een outdooravontuur?

Ik zou kiezen voor de HP16R, die met 75 g superlicht is, schokbestendig, water- en stofdicht en die wordt geleverd met een oplaadbare en uiterst krachtige accu, maar ook met batterijen kan worden gebruikt. Hij is uitgerust met 3 onafhankelijk gestuurde leds, waaronder een rode led. Hij zit heel comfortabel op mijn hoofd en kan tot 60 graden worden gekanteld, waardoor hij ontzettend flexibel en veelzijdig is.

Bushcraft Alli

Alli deelt haar bushcraftavonturen via haar instagram-account bushcraft_alli. Ze is gek op alles wat te maken heeft met de natuur en bushcraft en deelt daardoor graag haar passie met de wereld.