Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Zakmessen & multitools Grailer Grailer 1 zakmes, Raffir Noble Inlay, Stonewashed, Dirk de Wit design

Grailer 1 zakmes, Raffir Noble Inlay, Stonewashed, Dirk de Wit design

0 review(s)
Artikelnummer: GR1-I-RN

Dit product is niet meer leverbaar

Volledige beschrijving

De Grailer 1 is een bijzonder gaaf zakmes, ontworpen door messenmaker Dirk de Wit. Dit is het allereerste productiezakmes dat is ontworpen door een Nederlandse messenmaker. Een hoogwaardig zakmes, gemaakt van de beste materialen door één van de beste producenten ter wereld.

De Grailer 1 is gebaseerd op het meest recente custom mes van Dirk de Wit. In 2002 begon hij met de ontwikkeling ervan. Telkens heeft Dirk het model bijgeschaafd. Getest. Geluisterd naar de feedback van de gebruikers. Nog eens opnieuw gemaakt en nog eens een nieuwe techniek geprobeerd. Samen met Dirk is dit model letterlijk vanaf het ruitjespapier productie-klaar gemaakt.

Grailer 1: Raffir Noble, stonewashed blade

Deze uitgave van de Grailer 1 is extra bijzonder. Hij is namelijk voorzien van een Raffir Noble- inlay. Dit geeft de Grailer 1 een extra chique uitstraling. Raffir Noble is een speciaal composietmateriaal van een soort kunsthars waarin gaad van messing en koper vermengd is. Er zit een beetje diepte in en iedere inlay is uniek.

De Grailer 1 met inlay wordt in zeer kleine oplage gemaakt. Wanneer hij uitverkocht is kunnen we niet garanderen dat er nieuwe exemplaren beschikbaar komen.

Voor de productie van dit zakmes hebben we niet de minste uitgekozen. De Grailer 1 wordt gemaakt door LionSteel in Maniago, Italië. LionSteel wint op de Blade Show al jarenlang de ene prijs na de andere. De beste zakmesproducent van Europa, misschien wel ter wereld. De enige producent die het vertrouwen van Dirk kreeg om zijn mes te maken.

Het resultaat mag er wezen, al zeggen we het zelf. De Grailer 1 is een fantastisch voorbeeld van Dutch Design en Italiaans vernuft. In zowel vorm als functie is de Grailer 1 uitzonderlijk. Compact en licht genoeg om altijd bij je te hebben, stevig genoeg om zware klussen te klaren. Een EDC-mes met stijlvolle looks.

Grailer 1: de technische kant

De custom messen van Dirk ogen doodsimpel maar bevatten ontzettend veel technisch vernuft. Dirk werkt al jaren met de hand. Met ruitjespapier tegen het serreraam, zonder computers. De uitdaging voor de Grailer 1 zat hem in het vertalen van Dirks werkwijze naar een zakmes dat in productie genomen kan worden door een hypermoderne fabrikant.

Het lemmet

Het lemmet van de Grailer 1 is gemaakt van Böhler M390-staal. Dirks favoriete staalsoort voor zijn custom messen. M390 komt uit Oostenrijk en staat bekend om zijn uitzonderlijke scherptebehoud en goede roestbestendigheid. Je herkent in dit lemmet de hand van Dirk door de ronde plungelijn. Dit is waar de verdunning van het lemmet begint, net voor de greep.

De pocketclip

Als linkshandige is Dirk allergisch voor pocketclips die niet goed om te zetten zijn. Daarom is de clip van de Grailer 1 omzetbaar zonder zichtbare schroefgaten achter te laten. Sterker nog: je kunt de clip verwijderen en de meegeleverde schroef plaatsen. Zo is het mes helemaal clean. Dit is een vrij zeldzame oplossing voor een productiemes.

De pivot

De pivot (scharnierschroef) is gemaakt van gehard staal. Dit reduceert de slijtage en zorgt tegelijk dat het lemmet lekker soepel loopt. De diameter van de pivot-as en van de schroefkoppen is extra groot. Dit zorgt voor nog meer stabiliteit. In de assemblage van de pivot wordt geen Loctite gebruikt. Dat is ook niet nodig omdat er vanaf de andere kant een contraschroefje in de pivot zit die de scharnierschroef borgt. Een zeldzame constructie voor een productiemes. Uiteraard is ervoor gezorgd dat de pivot zelf niet kan draaien ten opzichte van de handgreep.

De stop-pin

Ook de stop-pin is gemaakt van gehard staal. Dit voorkomt slijtage en zorgt ervoor dat de vergrendeling jarenlang perfect blijft. Ook is de stop-pin “getrapt”-gedraaid. Dit betekent dat de stop-pin meer is dan enkel een schroef met een busje er omheen: hij maakt integraal deel uit van de constructie en geeft de handgreep een extra stevigheid.

De greepschalen

De greepschalen van de Grailer 1 zijn gemaakt van titanium. De randen zijn heel fraai afgewerkt met een soort golvende afschuining. Een typisch Italiaans tintje uit de pen van LionSteel. Aan de binnenkant zijn beide titanium greepdelen voorzien van grote uitgefreesde kamers. Hierdoor is het gewicht van de Grailer 1 relatief laag en de balans erg goed.

De duimsteunen

Je opent het lemmet eenhandig met de dubbele duimsteunen. Liever een mes dat met twee handen geopend wordt? Dan schroef je de duimsteunen er gewoon af met de meegeleverde tool.

De framelock

In geopende toestand wordt de Grailer 1 vergrendeld door de solide framelock. Een supersterke vergrendeling die gebruik maakt van de hand van de gebruiker om de blokkering nog sterker te maken. Typisch voor dit Dirk-design is de grote “kraag” rond de pivot (de scharnierschroef). Deze valt net over de lockbar van de framelock heen. Hierdoor kun je de vergrendeling nooit overstrekken en blijft deze jarenlang perfect.

Over ontwerper Dirk de Wit

Sinds 1991 maakt Dirk de Wit messen die tot de verbeelding spreken. Vloeiende lijnen, afrondingen, oog voor esthetiek en de allerbeste materialen: typisch Dirk. De kwaliteit van zijn messen wordt wereldwijd herkend en erkend. Felbegeerd maar o zo schaars. Met de Grailer 1 krijgt iedereen de kans om dit perfecte voorbeeld van strak Dutch Design in handen te krijgen. Dirk’s Dutch Design nog wel.

Wij van Knivesandtools zijn al jaren dol op het werk van Dirk. Regelmatig kwam hij bij ons langs en samen hebben we vele messen besproken. Geleidelijk aan is zo het idee ontstaan om samen een mes te maken. Hier is Grailer geboren: messen die wij gaaf vinden, onze grail knives, bereikbaar voor een groter publiek.

Specificaties

Afwerking lemmet stonewashed
Rechts- of linkshandig rechtshandig
Lemmetvorm clippoint
Terug

Grailer 1 zakmes, Raffir Noble Inlay, Stonewashed, Dirk de Wit design

Specificaties

Features & functies

Afwerking lemmet stonewashed
Rechts- of linkshandig rechtshandig
Lemmetvorm clippoint
Type snede plain edge
Gereedschappen mes
Openingssysteem duimsteun
Type everyday carry, herenmes
Pocketclip ja, tip-up (links/rechts), nee
Blokkering framelock
Eenhandig te openen ja
Slijpwijze westers geslepen, flat
MOLLE-compatible nee
Slijphoek 24º
Pocket clip positie tip-up
Pocket clip zijde rechts
Aantal tools 1
Lagertype teflon washers

Algemeen

Merk Grailer
Kleur grijs, zwart, goud
Graveerbaar ja
Land van herkomst Italië
Garantie op materiaal- en fabricagefouten levenslang
Designer Dirk de Wit
Serie Grailer 1

Materiaal

Materiaal handgreep Raffir Noble
Staalsoort Böhler M390
Hardheid 61 HRC

Leveringsomvang

Opbergetui nee
Foedraal nee

Afmetingen & gewicht

Gewicht 145 gram
Lemmethoogte 3 cm
Lemmetlengte 8.1 cm
Totale lengte gesloten 11.2 cm
Lemmetlengte snijvlak 7.5
Lemmetdikte 4.4 mm
Totale lengte geopend 19.3 cm

Dit product is niet meer leverbaar

0 review(s)