Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Eden TDL25 Plus LED-zaklamp

8 review(s)
Artikelnummer: EQFTDL25

Dit product is niet meer leverbaar

Volledige beschrijving

De Eden TDL25 is een veelzijdige zaklamp, specifiek ontworpen voor een groot bereik, in een compact formaat lamp. De Eden TDL25 biedt veel verschillende standen en mogelijkheden, zonder de bediening voor normaal gebruik onnodig lastig te maken. Dit is de langverwachte opvolger van de erg populaire Eden TDL20 tactische zaklamp.

Eden TDL25 tactische zaklamp:

  • Hoge lichtsterkte
  • Eenvoudige bediening
  • Solide constructie
  • Uitstekende service

Hoogste lichtopbrengst in zijn klasse

De Eden TDL25 zaklamp is qua lichtopbrengst geoptimaliseerd om zo veel mogelijk lichtsterkte te leveren op de afstand waarop je hem in tactische situaties het meest nodig hebt. Met 3150 lux op 3 meter afstand is de Eden TDL25 feller dan vrijwel alle zaklampen van vergelijkbaar formaat.

Door het formaat van de Cree XP-L High Intensity LED in combinatie met de diepe reflector is de lichtbundel van de Eden TDL25 erg goed gebundeld. De verblindingskracht is hierdoor, en door de kleurtemperatuur van circa 2700 Kelvin ongekend hoog!

Geschikt voor 18650-accu’s en CR123A-batterijen

Zijn kracht put de Eden TDL25 uit een 18650-accu of twee CR123A-batterijen. Ingebouwd zit een speciale batterijstatusindicator, die in 5 stappen aan geeft wat de status van de accu is. 5x knipperen betekent dat de accu vol is, 1x knipperen dat hij bijna leeg is. Deze indicator werkt enkel met 18650-accu’s, niet met CR123A-batterijen.

Als enige een functionele stroboscoopstand

De stroboscoopstand van de Eden TDL25 biedt 3150 lux op 3 meter afstand. Ongekend voor een zaklamp van dit formaat. De stroboscoop van 18Hz desoriënteert de verdachte volledig. Door de gefocusseerde lichtbundel is het stroboscoopeffect goed te richten en wordt de omgeving zo min mogelijk gehinderd. De stroboscoop wordt elektronisch geregeld zodat deze zuiver aan en uit gaat om het desoriënterende effect te vergroten.

Tweetraps tactische schakelaar

Troef van de Eden TDL25 is de tweetraps tactische schakelaar op de achterkant van de lamp. Wanneer deze helemaal ingedrukt wordt, schakel je in de Police-stand in alle gevallen de stroboscoop in. Ook wanneer de lamp uit staat. Dit kan simpelweg niet missen. Wanneer je de schakelaar los laat schakelt hij altijd uit, ook wanneer de lamp bij inschakelen van de stroboscoopstand wel op een constante lichtstand stond. Door de schakelaar half in te drukken schakel je naar de reguliere lichtstanden, van een erg lage firefly-stand, tot de turbostand op vol vermogen. Het wisselen tussen deze standen gaat erg makkelijk met de magnetische draairing rond de lampkop. Deze ring heeft 6 standen: 5 constante lichtstanden en een uit-stand.

Bij deze burgerversie kun je de werking van de tactische schakelaar zelf selecteren. Je kunt kiezen tussen een reguliere stand waarmee je ook de verschillende lichtstanden kunt kiezen, de politiestand met instant-strobe en een momentary-stand waarin je door half in te drukken kunt seinen.

Innovatieve bediening, altijd bij de hand

Wanneer de lamp in een constante lichtstand staat, kan ook met alleen de tactische schakelaar op de achterkant de lichtsterkte worden gewisseld. Hiertoe moet de schakelaar half ingedrukt vastgehouden worden om de lichtsterkte naar beneden te stellen. Helemaal indrukken laat de lichtstand naar boven bij stellen. Wanneer de lamp zijn maximale lichtsterkte heeft bereikt zal hij heel kort één maal knipperen om aan te geven dat je de hoogste stand hebt bereikt.

Speciale lichtstanden voor specifieke situaties

Wanneer je de tactische schakelaar geheel indrukt kun je door de draairing te draaien verschillende speciale lichtstanden selecteren. Hieronder vind je een batterijstatusindicator, bakenstand, momentary-stand, verkeersregelaarstand, SOS-stand en een altijd stroboscoopstand.

Door de innovatieve bediening van de verschillende lichtstanden onderscheidt de Eden TDL25 zaklamp zich van andere tactische zaklampen. Bij concurrerende zaklampen met twee schakelaars op de achterkant (één voor stroboscoop en één voor het in- en uitschakelen van de lamp) loop je in een kritieke situatie het risico dat je de verkeerde schakelaar pakt. Met de enkele schakelaar van de TDL25 in politiestand zit je altijd goed.

Oerdegelijke constructie, voor alle omstandigheden geschikt

De Eden TDL25 is gebouwd voor de zwaarste omstandigheden. De buitenkant van aluminium body is type III hard geanodiseerd. Aan de binnenkant van de lamp wordt de 18650-accu (of twee CR123A-batterijen) vastgehouden door geveerde contacten. De lens van de Eden TDL25 ligt extra diep in de lampkop en is opgehangen tussen twee rubberen ringen. Hierdoor wordt onder meer het risico op valschade sterk verminderd. Ook is rond de lampkop een roestvaststalen, beschermende ring geplaatst. Bij de lamp wordt een tactische ring geleverd. Hiermee wordt de grip op de lamp verbeterd en hij voorkomt het rollen van de lamp. Desgewenst kan deze ring weggelaten worden. De Eden TDL25 zaklamp is tot 2 meter waterdicht.

De Cree XP-L High Intensity LED zit stevig vastgeklemd op de aluminium heatsink, die integraal onderdeel is van de lampkop. Dit garandeert uitstekende warmteafvoer en optimale levensduur van de LED. De tactische schakelaar op de achterkant wordt ontlast van de hoofdstroom van de lamp. Dit voorkomt doorbranden van de schakelaar. De contactdelen zijn zo ontworpen dat de Eden TDL25 het altijd doet, ook wanneer de kop of schakelaar een stukje is losgeschroefd. Cruciaal wanneer elke seconde telt.

Geschikte accessoires

De lampkopdiameter van de TDL25 is 34mm. Hierdoor kunnen accessoires van andere merken die geschikt zijn voor deze lampkopdiameter ook voor de Eden TDL25 gebruikt worden. Voor dagelijks gebruik raden wij een van de volgende holsters aan:

Politieversie en burgerversie

De Eden TDL25 tactische zaklamp is beschikbaar in twee varianten: een politie-versie en een Plus-versie. Groot verschil is dat bij de Plus-versie de tactische schakelaar en de speciale lichtstanden gewijzigd kunnen worden. Bij de politie-versie is dit gelockt om te voorkomen dat de tactische standen per abuis niet beschikbaar raken. Technisch gezien zijn de lampen identiek.

Downloads

Tail switch operation manual
Program selection manual
Extra modes - fully press and turn ring

Specificaties

Merk Eden
Kleur zwart
Land van herkomst China

Reviews

Gemiddelde beoordeling

8 review(s)

Nieuwste reviews

Nieuwste review

Alloo Tonny, AALST

donderdag 9 maart 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Prachtige krachtige lamp met zeer groot vermogen. Voldoet uitstekend aan de verwachtingen. Aanrader is zeker de optie om op te laden via kabel. Prima lamp met heel vlotte levering.

Terug

Eden TDL25 Plus LED-zaklamp

Reviews

Gemiddelde beoordeling

8 review(s)

Nieuwste reviews

Nieuwste review

Alloo Tonny, AALST

donderdag 9 maart 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Prachtige krachtige lamp met zeer groot vermogen. Voldoet uitstekend aan de verwachtingen. Aanrader is zeker de optie om op te laden via kabel. Prima lamp met heel vlotte levering.

Splinter, Veghel

zaterdag 4 maart 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Ik heb sinds enkele weken deze Eden zaklamp in huis. Meteen na het uitpakken sprongen de kwaliteit en afwerking naar voren. De hoge prijs was al meteen voor een deel gerechtvaardigd. Na het eerst goed opladen van de 18650 accu via het extra bestelde laadgedeelte dat tussen de kop van de lamp en het accugedeelte geschroefd wordt mbv een daarbij meegeleverd laadsnoer. Met dit laadsnoer is het nu mogelijk om bij iedere USB-aansluiting ter wereld de lamp op te laden en ben hierdoor nooit meer afhankelijk van en aparte lader. Het laadprocedure is te volgen via een rood ledje tijdens laden en een groene ten teken dat de accu vol is.De accu kan hierbij gewoon in de lamp blijven zitten! Daar ik echter een extra accu gekocht heb is dat bij mij nu slechts ten dele het geval, maar heb nu wel altijd een extra geladen accu bij de hand. En dan nu de lamp. WAUW wat een licht! Niks geen blauwig licht, nee een enorme lichtkegel met een geconcentreerde spil met daaromheen een soort flood licht waardoor de wereld om je heen ook nog zichtbaar blijft en het zicht daar niet weggedrukt wordt door de enorme spil. Dit verdiend voor mij een volle 10 Echter toch een minpuntje, het volledig ontbreken van dan ook maar iets van een gebruikshandleiding. Zelfs geen snelstart- blaadje. Dit moet Knivesandtools verbeteren!!! Dat je het internet op moet om te leren hoe je zaklamp aan moet, dit kan niet. Je kan de zaklamp in een groot aantal verschillende manieren met de achterste knop opstarten, dit kan je dus vooraf bepalen en daarbij is een goede handleiding van belang. Al met al een degelijk volwaardig product met gezien de lichtprestaties, zeer compacte afmetingen.Nu komt de praktijk eraan waarin de lamp zich kan bewijzen.

Mark, Dronten

vrijdag 16 december 2016

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Compacte lamp had wat mij betreft iets veller gemogen. Gebruik de lamp beroepsmatig en heb buiten de kracht van de lamp nog geen min punten ontdekt.

Anoniem, Tessenderlo

maandag 21 november 2016

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Ik koos voor deze zaklamp om iets stevig en degelijk te kunnen gebruiken. Ik heb de laadmodule er wel dadelijk bijgekocht om het laden van de batterij te vergemakkelijken. Deze zaklamp voldoet compleet aan mijn verwachtingen. Voor zijn grootte en prijs is de lichtopbrengst fantastisch.

Manfred stenglein, Bamberg

woensdag 19 oktober 2016

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitverhouding
Voldoet aan verwachtingen
Terug

Eden TDL25 Plus LED-zaklamp

Specificaties

Algemeen

Merk Eden
Kleur zwart
Land van herkomst China
Garantie op materiaal- en fabricagefouten 5 jaar
Serie TDL serie

Features & functies

MOLLE-compatible nee
Werkt op 2x CR123A-batterij, 1x 18650-accu
Geschikte batterijen CR123A, 18650
Batterij-indicator ja
Bakenstand ja
Afwerking behuizing type-III hard geanodiseerd
Focusseerbaar nee
LED Cree XP-L High Intensity
Lichtkleur wit
Extra lichtstanden stroboscoop, SOS, baken, knippermodus, firefly
Lamp-type LED
Type zaklamp
Oplaadbaar nee
SOS-modus ja
Stroboscoopstand ja
Schakelaartype tactische schakelaar, magnetische schakelaar
Aantal LEDs 1
IP-norm IPX8: Waterdicht (verblijf onder water)

Materiaal

Materiaal aluminium, roestvaststaal

Leveringsomvang

Geleverd met tactische ring
Meegeleverde batterijen niet meegeleverd

Afmetingen & gewicht

Gewicht 112 gram
Lengte 13.7 cm
Dikte (body) 2.2 cm
Dikte (kop) 3.4 cm

Prestaties

Bundel bereik 340 meter
Aantal lichtstanden 5
Maximale lichtsterkte 1000 lumen
Minimale lichtsterkte 1 lumen
Bereik bundel volgens onze norm 120 meter
Waterdicht tot 2 meter

Dit product is niet meer leverbaar

8 review(s)