Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spotlight: Buck 110 Folding Hunter

De Buck 110 Folding Hunter is een echte klassieker. Denk je aan een zakmes dan denk je aan dit mes. Het mes is erg populair door zijn klassieke uitstraling en stevige constructie. In de wereld van zakmessen is er één icoon dat qua bekendheid met kop en schouders boven de rest uitsteekt: de Buck 110 Folding Hunter. Dit is niet alleen een zakmes. Het is een stukje geschiedenis, een erfstuk dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Het verhaal achter de Buck 110 Folding Hunter

De Buck Folding Hunter is ontworpen in 1963 toen Al Buck (eigenaar van de tweede generatie) besloot dat een revolutionair mes met blokkering nodig was. Het ontwerp was gericht op jagers, die een stevig mes wilden, maar geen lang vaststaandmes wilden dragen. De uitdaging was om de sterke punten van andere zakmessen met blokkering te combineren tot een mooi en betrouwbaar product. Het was niet gemakkelijk, maar na een reeks verfijningen werd het Model 110 onthuld, het eerste zakmes met backlock mechanisme. Binnen zes maanden was deze innovatie het populairste mes ooit. Ruim 50 jaar later is het nog steeds een van de best verkochte messen.

Een tijdloos design

Het ontwerp van de Buck 110 is bijna net zo iconisch als het merk zelf. Met zijn klassieke messing bolsters en ebbenhouten inlays straalt het een tijdloze elegantie uit. Het mes open je tweehandig met een nail nick en opend en sluit met een bevredigende klik, dankzij het betrouwbare lockback-mechanisme dat veilig gebruik garandeert. De Buck 110 is niet alleen een zakmes; het is een accessoire dat stijl toevoegt aan elke outfit.

Een lemmet van 420HC staal

Buck maakt een groot deel van hun messen van 420HC-staal. Dit is een roestvaste staalsoort dat makkelijk te slijpen is. Wat de 420HC van Buck speciaal maakt is de bijzondere Bos-hittebehandeling. De kenners weten dat Buck voor de hittebehandeling van de lemmeten nauw samenwerkt met Paul Bos. Hij is een absolute meester als het gaat om het harden van staal. Hij weet hoe je het beste uit een bepaalde staalsoort haalt en maakt dat het lemmet van 420HC optimaal presteert.

Een handgreep van messing met Ebben inlays

Om een sterk zakmes te creëren is het frame gemaakt van messing, een metaalsoort dat over de jaren een mooie patina ontwikkelt. Hierdoor krijg jouw eigen met jouw verhaal op de handgreep. Voor een luxe uitstraling is de handgreep ingelegd met ebbenhout, een harde houtsoort dat langzaam groeit en moeilijk te bewerken is. Dit toont het vakmanschap van Buck én geeft een mooie uitstraling.

Een verhaal met elk mes

Achter elke gebruikte Buck 110 zit een verhaal. Het is meer dan alleen een mes; het is een erfstuk, een herinnering aan avonturen en ervaringen. Bezitters van de Buck 110 delen niet alleen een voorkeur voor kwaliteit, maar ook een band met het verleden en een blik op de toekomst. Dit mes vertegenwoordigt een levensstijl, een toewijding aan duurzaamheid en de Amerikaanse droom van vrijheid en avontuur.

Jouw avontuur wacht

De Buck 110 is niet zomaar een aankoop; het is een investering in kwaliteit die een leven lang meegaat. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of op zoek naar je eerste kwaliteitsmes, de Buck 110 biedt meer dan alleen functionaliteit. Het biedt een verhaal, een traditie, een stukje avontuur dat je altijd bij je draagt en met liefde doorgeeft als erfstuk. Over de jaren heen zijn er verschillende versies uitgekomen van dit icoon . Zo zijn er versies met een titanium of FRN handgreep. En een premium versie met CPM-S30V staal. Dus, ben je klaar om je eigen verhaal te beginnen met de Buck 110? Ontdek het vandaag nog en ervaar waarom dit legendarische mes een vast onderdeel is geworden van de uitrusting van liefhebbers over de hele wereld.