Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shot Show 2019: de nieuwste Spyderco zakmessen

Een van de meest spannende merken om te volgen is Spyderco. Ieder jaar weer komen ze met geweldige nieuwe modellen die de messenwereld op zijn kop zetten. Ook op Shot Show 2019 hadden ze weer een tiental messen liggen die we het komende jaar kunnen verwachten. Wij hebben samen met Wouter van Spyderco een paar van deze nieuwe modellen uitgekozen om aan jullie te laten zien!

De Spyderco Para 3 lightweight

De fans vroegen erom, dus hier is die. De Spyderco Para 3 lightweight! Kenmerkend voor de lightweight-serie van Spyderco is de FRN handgreep: een glasversterkte kunststof dat erg sterk is. Deze messen zijn superlicht en hierdoor erg populair bij de zakmesgebruikers. De Para 3 kwam voorheen alleen met een stalen liner contructie met daarop G10 greepschalen. Gezien het formaat is de G10-Para 3 geen zwaar mes. Toch heeft Spyderco het voor elkaar gekregen om de nieuwe Para 3 een stuk lichter te maken. De Para 3 lightweight weegt namelijk maar 68 gram. Dat is 28 gram minder dan de G10 variant. Ook het lemmetstaal heeft een transformatie doorgaan. De Para 3 heeft namelijk een lemmet van CTS BD1N-staal. Een staalsoort dat we vooral veel zien op de budgetmodellen van Spyderco. De nieuwe Para 3 lightweight wordt dan ook een stuk goedkoper dan de S30V-staal G10 variant!

Spyderco Para 3 lightweight

De Spyderco  Bow River, ontworpen door Phil Wilson

Nog zo’n knaller binnen Spyderco’s budgetsegment is de nieuwe Bow River. Een zeer interessant en betaalbaar mes met 8Cr13MoV-staal, ontworpen door de wereldberoemde messenmaker Phil Wilson. Bijzonder aan de Bow River is dat Spyderco over het algemeen niet veel budget vaststaande messen heeft. De Bow River is dan ook een erg leuk instapmodel in de wereld van vaste messen. Door het slanke en dunne lemmet is de Bow River uitermate geschikt voor het bereiden van eten tijdens het kamperen of het jagen. Een mooi detail is de G10 handgreep die vervaardig is uit verschillende lagen gekleurd G10. De Spyderco Bow River komt geleverd met een hoogwaardige kwaliteit lederen schede.

Spyderco Bow River

De Spyderco Paysan, Drunken, en de Abel Reels Native 5s-serie

2019 is een divers jaar voor Spyderco. Naast budgetmessen komen binnenkort ook fenomenale messen zoals de Paysan, ontworpen door Peter Rassenti, en de Drunken, ontworpen door Dimitri Sinkevich. Beide messen zijn gemaakt van zeer hoogwaardige materialen zoals S90V-staal, titanium, carbonfiber, en van de beste kwaliteit die Spyderco kan leveren. Zo heeft de Paysan een prachtige integraal-handgreep en de Drunken een carbonfiber handgreep met een uniek golvend patroon.

Spyderco Paysan
Spyderco Drunken

Ook heeft Spyderco dit jaar een nieuwe samenwerking met Abel Reels. Een bedrijf dat wat van het beste visgerei ter wereld maakt. Deze zijn voorzien van een uniek nagebootst schubbenpatroon dat nu ook te vinden is op de nieuwe Abel Reels Native 5s. Wouter heeft het Spyderco-team zover gekregen om deze fragiele prototypes uit de vitrine te mogen halen. De video hieronder is dus zeker een kijkje waard! Woorden kunnen nauwelijks beschrijven hoe mooi deze handgrepen zijn.

Abel Reels Native 5s

Wij hopen deze nieuwe modellen snel op voorraad te hebben. In de tussentijd zullen wij meerdere topics plaatsen met onze Shot Show 2019 ervaring en de nieuwste producten. Stay tuned!

Bekijk hier alle Spyderco-messen