Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuwe Böker messen voor 2021

In het voorjaar van 2021 komt Böker weer met een gigantische hoeveelheid gave releases. Gave traditionals die gemaakt zijn in Solingen, Duitsland. En voordelige opties uit Azië in de Plus-lijn. We zetten onze favorieten voor je op een rij.

Böker Manufaktur: traditionals uit Solingen

We zijn ontzettend blij dat Böker doorgaat met het uitbreiden van de succesvolle lijn in Solingen gemaakte traditionals. Favoriet bij ons is de Böker Barlow. Niet voor niets hebben we daarvan een Knivesandtools Exclusive laten maken. Ook dit jaar brengt Böker een aantal gave Barlows uit. Zo zie je in de foto boven dit artikel de Böker Barlow Integrals. Met micarta liners en bolsters uit een stuk. Hierdoor is er nog eens 20 gram van het gewicht gehaald. Slechts 30 gram wegen deze mesjes! Modern, maar nog steeds traditioneel.

Böker Barlow Leopard

Een andere gave Barlow is die van de afbeelding hieronder. Een super-premium optie met integrale micarta bolster, greep van desert ironwood en een lemmet van Leopard-damascus. Dat damaststaal is door Chad Nichols gesmeed uit staal van de loop van een Leopard-tank. Heel gaaf!

Böker Barlow Leopard 100501DAM

Böker Swell-End

Een nieuw model is de Böker Swell-End. Een gave traditional in een soort Jack-knife patroon. Met een mes en een flesopener. Meer heb je niet nodig voor een biertje en een lekker stukje kaas of worst. De exemplaren op onderstaande foto hebben een greep van groen Curly Birch en een van acryl dat lijkt op hoorn. Een gaaf model en een mooie aanvulling voor de slipjointverzamelaars onder ons.

Böker Swell-End 111916 & 112916

Böker Sherman

Ook de Böker Sherman 110662DAM is weer een mes met een verhaal. Dit mes heeft een lemmet van damaststaal dat is gesmeed van onderdelen van een Sherman-tank. Bekend uit de Tweede Wereldoorlog. Een samenwerking met het Americans in Wartime Museum in de Verenigde Staten. Zij leveren onderdelen van deze tank, die tijdens een restauratie overbodig zijn geworden. Vermaarde damascussmid Chad Nichols verwerkt dit staal tot damascus. Met een golvend patroon dat doet denken aan de sporen die de rupsbanden van de Shermantank achterlaten. Een deel van de opbrengst van de verkopen van dit mes gaat naar het Americans in Wartime Museum.

Böker Sherman 110662DAM

Andere noemenswaardige Böker Manufaktur messen

En dan zijn er nog een hoop andere in Solingen gemaakte messen. Zo maakt Böker een aantal messen die geïnspireerd zijn door bekende wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Een zakmes in de stijl van de Mauser K98k: de Böker 98K 110715DAM. En een dolkmes in de stijl van de Luger P08: de Böker P08 121515DAM. En natuurlijk nog vele andere messen.

Böker Plus Collection 2021 Rexford 01BO2021

Uiteraard is er ook voor 2021 een gave nieuwe Limited Edition in de Böker Plus-serie. Dit jaar is de eer aan Todd Rexford die een ontzettend gaaf zakmes ontwierp. Kenmerkend is de doppler-achtige jimping op de rug van het lemmet. En de uitstekende ergonomie natuurlijk. Op materialen is niet bezuinigd: Böhler M390, titanium en marbled carbonfiber. Een meer dan uitstekend mes, Genummerd en in gelimiteerde oplage gemaakt.

Böker Plus Collection 2021, Todd Rexford design

Böker Plus Kwaiken Air

Böker brengt dit jaar ook een aantal nieuwe varianten van de immens populaire Böker Plus Kwaiken uit: de Böker Plus Kwaiken Air! Een nieuwe versie van dit populaire design van Lucas Burnley. Door het een en ander iets dunner uit te voeren, is het gewicht aangenaam laag gehouden. Zo weegt de Cocobolo-variant naar verluidt slechts 60 gram!

Böker Plus Cataclyst

Een ander nieuw model dat onze aandacht trok is de Böker Plus Cataclyst 01BO640. Een titanium framelock flipper met een lemmet van D2. Het design is ontzettend strak en door de kogellagers flipt hij natuurlijk als een malle! Een erg mooi design waar wij wel naar uitkijken.

Böker Cataclyst 01BO640

En er komt nog veel meer

Dit zijn slechts een paar van de tientallen nieuwe modellen die eraan komen. Puur de modellen die ons het meest opvielen. We verwachten ze in de eerste helft van 2021 geleidelijk aan binnen te krijgen. Zodra ze er zijn vind je ze op onze Böker messen pagina. Naar welk model kijk jij uit?