Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

LionSteel gaat voor Fatcarbon & Magnacut! 5 Nieuwe modellen toegevoegd

LionSteel komt nu met vijf wel hele vette versies van de Nano en Myto. Hiervoor gebruiken ze kleurrijk carbonfiber van Fatcarbon en CPM Magnacut superstaal. Om precies te zijn gaat het om drie versies van de Myto en twee versies van de Nano. Nu bij ons verkrijgbaar.

Wat is Fatcarbon?

Fatcarbon is een merknaam van het gelijknamige bedrijf uit Litouwen. Zij maken misschien wel het beste carbonfiber ter wereld, in ieder geval in de messenwereld. Fatcarbon staat bekend om hun continue innovaties op het gebied van composietmaterialen. Unieke kleurcombinaties en weefpatronen maken dat je Fatcarbon altijd herkent.

FatCarbon op de LionSteel Nano
FatCarbon op de LionSteel Nano
FatCarbon op de LionSteel Myto
FatCarbon op de LionSteel Myto

Lemmeten van CPM Magnacut

De reguliere versies van de LionSteel Nano en Myto hebben lemmeten van Böhler M390 of Chad Nichols-damascus voor een exclusief model. Voor deze speciale edities heeft LionSteel gekozen voor CPM Magnacut. Dit is een extreem goede superstaalsoort, ontwikkeld door metallurg Dr. Larrin Thomas, bekend van zijn blog KnifeSteelNerds. Magnacut is uniek omdat het zowel extreem goed scherptebehoud, goede taaiheid als goede corrosiebestendigheid biedt. Een combinatie van al die eigenschappen kwam je voor Magnacut eigenlijk niet tegen in de messenwereld. Het is daarom in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste staalsoorten op de markt.

Old Black en…?

De gebruikte soorten Fatcarbon hebben allemaal zwart als basiskleur, met daarbij enkele andere felle kleuren. Om die kleuren nog beter uit te laten komen, heeft LionSteel voor de afwerking van de lemmeten en titanium greepdelen gekozen voor een ‘Old Black’ afwerking. Zwarte coating die door een speciaal proces verouderd wordt met lichte gebruikssporen voor een verweerde look. De kleurrijke lagen in het carbonfiber komen hierdoor nog beter tot hun recht.

We hebben slechts een beperkte hoeveelheid messen in deze lijn beschikbaar. Op = op, wees er dus op tijd bij!