Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Zakmessen & multitools Böker Böker Plus Böker Manufaktur Reuzel All Black open scheermes 140541

Böker Manufaktur Reuzel All Black open scheermes 140541

0 review(s)
Artikelnummer: BO140541

Dit product is niet meer leverbaar

Volledige beschrijving

De Böker Manufaktur Reuzel All Black 140541 is een open scheermes van de hoogste kwaliteit. Böker maakt al meer dan 100 jaar fantastische open scheermessen en heeft een uitstekende reputatie op dit vlak. Deze straight razor is gemaakt in de Böker-werkplaats in Solingen, Duitsland. Dit scheermes is gemaakt in samenwerking tussen Böker en Schorem, een wereldberoemde barbershop in Rotterdam. Naast scheren levert Schorem ook producten zoals pomades, balsems, baardolie en nog veel meer onder de naam ‘Reuzel’. Hier dankt dit scheermes dan ook zijn naam aan.

Qua slijping is gekozen voor extra hollow met een ridge. De extra holle slijping zorgt voor een extreem dunne snede die ook een beetje flexibel is. Hierdoor kun je met dit scheermes in theorie het fijnst scheren, al betekent het ook dat hij voor zeer zware baardgroei minder geschikt is. De ridge betekent dat de rug van het lemmet dik genoeg is om tegengehouden te worden door de greep. Ook geeft de rug houvast bij het bepalen van de juiste slijphoek tijdens het stroppen en slijpen.

De handgreep is gemaakt van stevig zwart G10. Deze greepschalen zijn voorzien van een lichte textuur dat voor veel grip zorgt. Erg handig! Zo heb je veel controle over het scheermes. Ook als je hand onder het gladde zeep of schuim zit. Bovenop het lemmet, waar de duim geplaatst wordt, zitten verfijnde ribbels voor extra grip. Zo glijdt je vinger niet weg tijdens het scheren. Het lemmet is voorzien van een PVD-coating. Dit geeft het mes een stoer uiterlijk.

Solingen 1.2210 koolstofstaal

Voor dit scheermes heeft Böker het bekende Solingen koolstofstaal gekozen. Hoewel het technische werkstofnummer 1.2210 weinigen iets zegt, heeft de term Solingen steel wereldwijd een uitmuntende reputatie. Je zou zelfs kunnen stellen dat Solingen een deel van haar reputatie als messenstad te danken heeft aan de uitmuntende staalkwaliteit. Het laat zich enorm scherp slijpen waardoor het scheermes een nog zachter en comfortabeler resultaat levert.

Dit open scheermes wordt door Böker scheerklaar geleverd. Dat betekent dat hij vlijmscherp geslepen en gestropt is: je kunt dus meteen aan de slag.

Specificaties

Afwerking lemmet PVD-coating
Punttype round point
Type slijping full hollow ground
Terug

Böker Manufaktur Reuzel All Black open scheermes 140541

Specificaties

Features & functies

Afwerking lemmet PVD-coating
Punttype round point
Type slijping full hollow ground

Algemeen

Merk Böker
Kleur zwart
Land van herkomst Duitsland
Garantie op materiaal- en fabricagefouten levenslang

Materiaal

Materiaal handgreep G10
Staalsoort 1.2210 koolstofstaal
Hardheid 59 HRC

Afmetingen & gewicht

Gewicht 50.9 gram
Lemmetlengte 10.4 cm
Totale lengte gesloten 16 cm
Lemmetdikte 4.6 mm
Totale lengte geopend 24.4 cm
Bladhoogte 5/8"

Dit product is niet meer leverbaar

0 review(s)