Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

De Dog Tag Folder: productie-prototype van Spyderco

Tijdens de Amsterdam Meet van afgelopen maart (2014) liet Spyderco hun productie-prototype van de Dog Tag Folder zien. Het is een ontwerp van custom-messenmaker Serge Panchenko, dat Spyderco zal produceren. Het voordeel van dergelijke samenwerkingsprojecten is dat exclusieve ontwerpen beschikbaar komen voor een groot publiek.

‘Dog Tag’ is de Amerikaanse naam voor de identiteitsplaatjes die soldaten meestal om hun nek dragen. De gesloten Dog Tag Folder ziet er qua profiel precies uit als een echte ‘Dog Tag’. Het is een klein en zeer stijlvol mesje. Het lemmet van ongeveer 3 centimeter is aan een kant geslepen en het heeft geen vergendeling. Het groene heftdeel is titanium, de blauw geanodiseerde onderdelen zijn van aluminium.

De Spyderco Dog Tag Folder is nu uit voorraad leverbaar.

Knivesandtools-expert Wouter stelt zich voor

Mijn naam is Wouter en ik ben sinds ongeveer 1999 een ‘spydercollector’. Daarvoor waren zakmessen en aanverwante EveryDay Carry (EDC) artikelen ook al een hobby van me. Sinds mijn kennismaking met Spyderco zijn andere fabrieksmessen en handgemaakte ‘customs’ lang niet zo interessant meer. Wat me vooral aanspreekt in Spyderco is de pure focus op functie, ergonomie, innovatie en materialen.

Door de jaren heen heb ik kennis mogen maken met de mensen achter Spyderco, tijdens de zogenoemde Amsterdam Meets. Tijdens deze ‘Meets’ worden elk jaar prototypes getoond aan verzamelaars en enthousiaste gebruikers. Ik heb daarbij de afgelopen jaren foto’s mogen maken en verspreiden via mijn website en diverse online messenforums.

Ik heb ook de ‘pelgrimstocht’ gemaakt naar de thuisbasis van Spyderco in Golden, Colorado, wat natuurlijk een fantastische ervaring was. Sinds ik de mensen achter Spyderco heb leren kennen, waardeer ik de diverse messen en slijpmiddelen nog beter. Ik weet dat Spyderco messen er ongebruikelijk uitzien voor de meeste mensen. Het is vaak ‘even wennen’, maar neem er een in de hand en ga ermee aan het werk. Snijden, slijpen, schoonmaken, etc...  ik ben ervan overtuigd dat je deze unieke ontwerpen zult waarderen.

De afbeeldingen van het Spyderco Dog Tag Folder prototype worden gebruikt met toestemming van www.spydercollector.com, daar vind je ook meer afbeeldingen van o.a. dit prototype.

Bekijk al onze Spyderco-zakmessen