Menu
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Nieuw Same Day Delivery
NL
FR
Service
Cadeaubon
Nieuws
0
Shop nu
Filteren

Japanse messen, voor als je echt met scherp wilt snijden

Koks die Japanse keukenmessen kopen zijn op zoek naar de scherpste soorten messen. Een Japans keukenmes is echt anders dan een Europees koksmes. Japanse messen zijn scherper en hebben meestal een dunner lemmet. Ze krijgen hun scherpte door het gebruik van harde staalsoorten en de kleinere snijhoek. (15 graden t.o.v. 20 graden bij een Europees mes) De Japanse messen beschikken hierdoor over sublieme snij-eigenschappen. De messen zijn wel kwetsbaarder en moeten met zorg onderhouden worden. Het harde staal van een Japans keukenmes mag niet aangezet worden met een aanzetstaal. Wel kan een keramische slijpstaaf gebruikt worden. Het beste resultaat wordt behaald op een Japanse watersteen van bijvoorbeeld Naniwa.

Meer Informatie...

Santoku en Nakiri

Knivesandtools.nl is specialist in Japanse messen. Ga je een Japans keukenmes kopen, bekijk dan de prachtige messen van Global, Sakai Takayuki, Kai Shun, Tojiro of Eden. Naast koksmessen zijn er Santoku en Nakiri messen. Een Santokumes is korter en heeft een rechtere snijkant. Doordat Santokumessen minder rond zijn snij je met kortere bewegingen. Een Nakirimes is breder en rechtvormig en is speciaal gemaakt voor het snijden van groente. Nakirimessen zijn dun en scherp en kunnen daarmee de mooiste creaties snijden. De Nakiri is daarom erg geliefd bij de Japanse kok.

Japans messendesign

In veel gevallen zijn Japanse keukenmessen niet alleen fantastisch om mee te werken, maar ook nog eens prachtig om te zien. Met veel liefde en vakmanschap gemaakt en met zeer hoogwaardige materialen. Soms voorzien van fraai damaststaal en exquise houtsoorten. Onderhoud je Japanse messen met liefde! En let er op dat je geen keramische Japanse messen koopt.

Minder informatie...
Show more