Voor 18.00 uur besteld Dezelfde dag verzonden
Grootste assortiment Keuze uit meer dan 3.400 artikelen
Wij zijn liefhebbers 100% kwaliteitsproducten
Service
Cadeaubon
Nieuws
0
×
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste producten, de beste tips en aanbiedingen plus het laatste nieuws.
Japanse keukenmessen
Bestverkocht

1. Eden Classic Damast Santokumes

2. Eden VG10 Santokumes

3. Robert Herder Lignum 3, HRC60

4. Eden Kanso Aogami Santokumes

5. Wüsthof Classic Santokumes met kuiltjes

Japanse messen, voor als je echt met scherp wilt snijden

Koks die Japanse keukenmessen kopen zijn op zoek naar de scherpste soorten messen. Een Japans keukenmes is echt anders dan een Europees koksmes. Japanse messen zijn scherper en hebben meestal een dunner lemmet. Ze krijgen hun scherpte door het gebruik van harde staalsoorten en de kleinere snijhoek. (15 graden t.o.v. 20 graden bij een Europees mes) De Japanse messen beschikken hierdoor over sublieme snij-eigenschappen. De messen zijn wel kwetsbaarder en moeten met zorg onderhouden worden. Het harde staal van een Japans keukenmes mag niet aangezet worden met een aanzetstaal. Wel kan een keramische slijpstaaf gebruikt worden. Het beste resultaat wordt behaald op een Japanse watersteen van bijvoorbeeld Naniwa.

Meer Informatie...

Santoku en Nakiri

Knivesandtools.nl is specialist in Japanse messen. Ga je een Japans keukenmes kopen, bekijk dan de prachtige messen van Global, Sakai Takayuki, Kai Shun, Tojiro of Eden. Naast koksmessen zijn er Santoku en Nakiri messen. Een Santokumes is korter en heeft een rechtere snijkant. Doordat Santokumessen minder rond zijn snij je met kortere bewegingen. Een Nakirimes is breder en rechtvormig en is speciaal gemaakt voor het snijden van groente. Nakirimessen zijn dun en scherp en kunnen daarmee de mooiste creaties snijden. De Nakiri is daarom erg geliefd bij de Japanse kok.

Japans messendesign

In veel gevallen zijn Japanse keukenmessen niet alleen fantastisch om mee te werken, maar ook nog eens prachtig om te zien. Met veel liefde en vakmanschap gemaakt en met zeer hoogwaardige materialen. Soms voorzien van fraai damaststaal en exquise houtsoorten. Onderhoud je Japanse messen met liefde! En let er op dat je geen keramische Japanse messen koopt.

Minder informatie...
 
1   2   3   4   5   6  
 Eden Classic Damast Santokumes 18 cm

Hoogwaardig Santokumes. Veelzijdig Aziatisch type keukenmes voor het snijden van vlees, groenten en vis. Lemmet van Japans Damast roestvrijstaal met kern van VG10-staal.

 Miyabi 6000MCT Gyutoh, 16cm, 34073-161 by Zwilling

Lemmetlengte: 16,1 cm
Totale lengte: 30,0 cm
Gewicht: 188 gram

 Eden VG10 Santokumes 17,5 cm

Hoogwaardig Santokumes. Veelzijdig Aziatisch type keukenmes voor het snijden van vlees, groenten en vis. Gelamineerd lemmet van roestvast staal met een kern van VG10 staal.

 Zwilling 34373-201 Miyabi 5000MCD, gyutoh

Lemmetlengte: 20,0 cm Totale lengte: 33,6 cm Gewicht: 180 gram

 Miyabi 5000DP Gyutoh, 20cm, 34183-201 by Zwilling

Lemmetlengte: 20,1 cm
Totale lengte: 33,7 cm
Gewicht: 202 gram

 Eden Kanso Aogami, santoku, 18,5 cm

Scherpste messen in ons assortiment! Dun lemmet van zeer sterk koolstofstaal (Aogami #2) voor perfecte snijeigenschappen.

 Fissler Bionic santoku 18cm 8804018000

Lemmetlengte: 17,4 cm
Totale lengte: 34,0 cm
Gewicht: 285 gram

 Sakai Takayuki santoku 18 cm, 07392

Lemmetlengte: 17,8 cm Totale lengte: 31,8 cm Gewicht: 180 gram

 Robert Herder Lignum 3 'HRC 60' Santoku-mes

Niet-roestvast santoku-mes (licht gewicht Japans koksmes). Zeer goede snijeigenschappen dankzij dun uitgeslepen snede. Alleen niet-roestvast staal maakt dit mogelijk!

 Miyabi 7000D Gyutoh

Japans koksmes 24 cm, van 33 laags Damast. D-heft van Micarta en roestvast staal.

 Sakai Takayuki Damast santokumes 18 cm

Lemmetlengte: 18,6 cm Totale lengte: 33,0 cm Gewicht: 125 gram

 Miyabi 6000MCT Santoku, 18cm, 34074-181 by Zwilling

Lemmetlengte: 18,0 cm
Totale lengte: 32,0 cm
Gewicht: 216 gram

 Kai Shun Premier Tim Mälzer Santoku-mes 18 cm

De Kai Shun Premier messen in de Tim Mälzerserie combineren KAI’s beroemde Damascus gelaagde metaalopbouw met een handgehamerd oppervlakte van het mes. Dit laatste staat in Japan bekend als Tshuchime en combineert een prachtig uiterlijk met uitermate hoge scherpte.

 Kai Shun Nakiri mes 16,5 cm

Nakiri mes uit Shun serie. Greep/Lemmet: Pakkahout en V-Gold-10 staal. Lemmetlengte: 16,5 cm.

 Kai Shun Pro Sho Yanagiba, VG-0005

Lemmetlengte: 24,3 cm Totale lengte: 37,6 cm Gewicht: 185 gram

 Wüsthof Classic Santoku met kuiltjes 17 cm, 4183

Lemmetlengte: 17,3 cm
Totale lengte: 29,9 cm
Gewicht: 173 gram

 Zwilling 34373-241 Miyabi 5000MCD, gyutoh

Lemmetlengte: 23,3 cm
Totale lengte: 37,3 cm
Gewicht: 195 gram

 Miyabi 7000D Santoku

Japans Santokumes 18 cm, van 33 laags Damast. D-heft van Micarta en roestvast staal.

 Miyabi 6000MCT Gyutoh, 20cm, 34073-201 by Zwilling

Lemmetlengte: 20,1 cm
Totale lengte: 33,9 cm
Gewicht: 213 gram

 Zwilling 34374-181 Miyabi 5000MCD, santoku

Lemmetlengte: 17,9 cm Totale lengte: 31,6 cm Gewicht: 180 gram

 Kai Shun Santoku

Santoku uit de Shun serie. Greep/Lemmet: Pakkahout en V-Gold-10 staal. Lemmetlengte: 18 cm.

 Tojiro Zen 3 laags lemmet, santoku 16,5 cm FD-567

Lemmetlengte: 16,6 cm
Totale lengte: 30,2 cm
Gewicht: 132 gram

 Kai Shun Pro Sho Deba, VG-0003

Lemmetlengte: 21,0 cm Totale lengte: 34,8 cm Gewicht: 250 gram

 Miyabi 7000D Gyutoh

Japans koksmes 20 cm, van 33 laags Damast. D-heft van Micarta en roestvast staal.

1   2   3   4   5   6