Menu
Voor 18.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
Binnen 30 dagen gratis retourneren.
Voor liefhebbers van kwaliteitsproducten.
Service
Cadeaubon
Nieuws
0
×
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste producten, de beste tips en aanbiedingen plus het laatste nieuws.

Eden en Naniwa slijpstenen vergeleken

Om je te helpen bij het maken van een keuze vergelijken we enkele van de meest populaire slijpstenen: de Eden en Naniwa slijpstenen.

Eden slijpstenen

De kracht van Eden slijpstenen is de prijs/kwaliteit verhouding. Omdat we Eden slijpstenen rechtstreeks in grote aantallen bij de producent kopen kunnen we ze voor een mooie prijs aanbieden. Dit voordeel wordt doorberekend aan de klant. Je krijgt dus een goed product voor een nog betere prijs.


Eden Professional

Prijs/Kwaliteit
Dimensies
210 x 70 x 20
Hardheid
Wateropname
Samenvatting
Geproduceerd door een gerenommeerde Japanse fabrikant. Verkrijgbaar in grit 220, 1000, 2000 en 5000.

Eden Combi

Prijs/Kwaliteit
Dimensies
180 x 60 x 28
Hardheid
Wateropname
Samenvatting
Zeer voordelige slijpstenen. Verkrijgbaar in grit combinaties 240/800 en 2000/5000.Naniwa slijpstenen

Naniwa wordt internationaal hoog aangeschreven. Het Japanse bedrijf produceert al langer dan 60 jaar waterstenen van zeer hoge kwaliteit. Dankzij de uitgebreide keuze is er voor iedereen een goede slijp-oplossing.


Naniwa Professional

Prijs/Kwaliteit
Dimensies
210 x 70 x 20
Hardheid
Wateropname
Samenvatting
Eén van de allerbeste Japanse watersteen series. Dankzij de minimale water opname kun je direct beginnen met slijpen! Verkrijgbaar in grit 400, 600, 1000, 2000, 3000, 5000 en 10000.

Naniwa Specialty

Prijs/Kwaliteit
Dimensies
210 x 70 x 10
Hardheid
Wateropname
Samenvatting
Zeer goede slijpstenen. Dankzij de minimale water opname kun je direct beginnen met slijpen! Verkrijgbaar in grit 220, 400, 800, 1000, 2000, 3000, 5000, 8000, 10000 en 12000.

Naniwa Combination

Prijs/Kwaliteit
Dimensies
175 x 55 x 25
Hardheid
Wateropname
Samenvatting
Relatief zachte slijpsteen die voor snel resultaat zorgt. Het bindmiddel gebruikt voor de slijpsteen zorgt voor een verfijnd resultaat. Verkrijgbaar in grit combinaties 120/1000 en 1000/3000.Wateropname

Tijdens het slijpen dient er een laagje water op de watersteen te liggen. Water zorgt ervoor dat het slijpsel afgevoerd wordt en voorkomt dat de poriën van de slijpsteen zich vullen. Dit komt de slijpsnelheid ten goede. Ter voorbereiding moeten poreuze stenen voorgeweekt worden. Dit zorgt ervoor dat wanneer je water toevoegt tijdens het slijpen dit niet gelijk opgezogen wordt, en er dus water op de slijpsteen blijft liggen.

De Naniwa Combination, Eden Combi en Eden Professional slijpstenen dienen een paar minuten in water gelegd te worden voor het slijpen. De Naniwa Professional en Naniwa Speciality stones kunnen vrijwel direct gebruikt worden omdat ze praktisch geen water opnemen.

Hardheid

Voor een goed slijpresultaat moet een slijpsteen vlak zijn en dien je het mes onder een constante hoek te houden tijdens het slijpen. Imperfecties in de vlakheid van de slijpsteen leiden tot een slechter resultaat. Vandaar dat slijpstenen gevlakt moeten worden wanneer ze uithollen. Het kan ook voorkomen dat je per ongeluk het mes kantelt tijdens het slijpen en in de slijpsteen snijdt. Met een harde slijpsteen zal je minder snel in de slijpsteen snijden en zal deze minder snel uithollen. Het zelfreinigende vermogen van een slijpsteen neemt wel af wanneer deze heel hard is.

Naniwa Professional stones zijn zeer hard. Ook Eden Combi stones zijn erg hard. De Eden Professional en Naniwa Speciality stones volgen daarna, en de Naniwa Combination stones zijn de zachtste stenen in de vergelijking.

Slijpresultaat

Het resultaat van de slijpstenen is niet hetzelfde dankzij de slijpsteen-eigenschappen.

Alle vergeleken slijpstenen gebruiken witte aluminionoxide als slijpmateriaal. Het bindingsmateriaal van de vergeleken slijpstenen verschilt wel. Eden Combi stones worden keramisch gebonden. Dit houdt in dat ze gebonden worden door de witte aluminiumoxide samen te persen en te verhitten. Alle andere slijpstenen in de vergelijking bestaan uit mengsels van witte aluminiumoxide en andere materialen om de eigenschappen van de slijpsteen te verbeteren. Dit heeft invloed op het resultaat. Met dezelfde korrelgrootte wordt het slijpresultaat van de Eden Professional en Naniwa waterstenen meer verfijnd dan dat van Eden Combi slijpstenen.

Hoe groter de slijpsteen, hoe groter de slijpbeweging die gemaakt kan worden. Onder minder geoefende slijpers leiden grotere slijpbewegingen vrijwel altijd tot een beter resultaat. Daarnaast slijpt het ook sneller. Het oppervlak van Eden Professional, Naniwa Professional en Naniwa Specialty stenen is groter dan dat van de combinatie slijpstenen.

Advies

Met alle bovengenoemde slijpsteen series kun je met goede techniek je botte mes weer scherp slijpen. Mocht je nog geen ervaring hebben met het slijpen op een watersteen dan raden wij aan onze video-handleidingen te bekijken. Voor het kiezen van de juiste korrelgroottes hebben we ook informatie beschikbaar.

Eden Combi en Naniwa Combination stones zijn compact en zijn laag geprijsd. Een kleinere slijpsteen vereist wel een goede techniek en het slijpen zal meer tijd in beslag nemen.

Eden Professional slijpstenen zijn interessant voor mensen die messen graag goed onderhouden. De hardheid, formaat en beperkte wateropname zijn allemaal eigenschappen die zorgen voor gebruikscomfort. In combinatie met de scherpe prijs is dit een heel aantrekkelijke keuze.

Naniwa Specialty en Naniwa Professional stones bieden meer opties want deze slijpstenen zijn in meer korrelgroottes verkrijgbaar. Wanneer je een gevorderde messenslijper bent kan het interessant zijn om zelf een reeks slijpstenen samen te stellen volledig afgestemd op je eigen gebruik. Bij intensief gebruik adviseren we de Naniwa Professional slijpstenen over de Naniwa Specialty slijpstenen. Naniwa Professional slijpstenen gaan langer mee omdat ze tweemaal zo dik zijn en een hogere hardheid hebben. De prijs is echter wel hoger.