Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Home Verrekijkers & scopes Outdoor verrekijkers

Verrekijkers & Scopes

Verrekijkers voor allround outdoor-gebruik

De outdoor verrekijkers die geschikt zijn voor allround gebruik moeten zo breed mogelijk inzetbaar zijn. Daar hebben we simpele criteria voor: een gemiddelde vergrotingsfactor van 8 x of 10 x, waterbestendig, en niet te zwaar.

Voor allround gebruik wil je een lichte verrekijker die je gemakkelijk in je tas stopt en altijd bij je kunt hebben. Omdat je niet weet wat je op welk moment tegenkomt is het verstandig als een allround verrekijker (spat)waterdicht is.

8 x vergroting wordt door beginnende verrekijker gebruikers vaak gekozen bij allround gebruik boven een 10 x vergroting. Het is namelijk eenvoudiger om een vast steady beeld te krijgen met een iets kleinere vergroting. Dit voorkomt ook duizeligheid bij het kijken door een verrekijker. Ben je een gevorderd gebruiker, dan kan je natuurlijk profiteren van een hogere vergroting van 10 x. Natuurlijk is het zo dat hoe beter een verrekijker is, hoe fijner. Met onze eigen Eden Quality verrekijkers laten we zien dat je dan wat betreft de kwaliteit nauwelijks concessies hoeft te doen en toch een gunstige prijs kan betalen.

In het land der blinden….. de monoculair

Alhoewel het niet het eerste is waar je aan denkt, is een monoculair extreem praktisch. Zo’n ‘halve verrekijker’ is natuurlijk een flink compromis. Echter het lage gewicht, het zeer compacte formaat en de goede prestaties, doen veel mensen kiezen voor een monoculair. Voor veel outdoor liefhebbers is een monoculair standaard uitrusting in de rugzak.