Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Informatie

Oplaadbare CR123A batterijen

Wij zijn gestopt met de verkoop van oplaadbare CR123A batterijen (ook RCR123A genoemd). In veel zaklampen zijn 18650 accu's een veel beter alternatief. Voor zaklampen die uitsluitend op CR123A batterijen werken kunnen wij deze batterijen voordelig in bulk aanbieden. Lees hieronder waarom wij geen oplaadbare CR123A batterijen verkopen.

Waarom wij gestopt zijn met de verkoop van oplaadbare CR123A batterijen:

Er zijn verschillende redenen dat wij gestopt zijn met de verkoop van oplaadbare CR123A batterijen.

Ten eerste de grote hoeveelheid problemen die wij met deze batterijen gehad hebben. Deze lopen uiteen van batterijen die zeer heet werden, defecte batterijen tot lekkende en zelfs enkele geëxplodeerde batterijen.

Niet alleen wij hebben deze problemen. Lees de fora er maar op na.

De achtergrond van dit probleem is dat de toonaangevende fabrikanten van Lithium-Ion accu's, zoals Sanyo en Panasonic, geen cel produceren in een formaat die geschikt is voor het maken van een RCR123A accu. De accu's die gebruikt worden voor RCR123A accu's zijn daarom van mindere kwaliteit.

De 2e reden is dat de capaciteit en z.g.n. C-rating* van de oplaadbare CR123A accu's te kort schieten voor de krachtige zaklampen die tegenwoordig gemaakt worden. De lage capaciteit zorgt voor een tegenvallende brandduur. En de te lage C-rating zorgt voor overbelasting van de accu's met grote warmteontwikkeling als gevolg.

De C-rating geeft aan wat de maximale belasting van een accu mag zijn. Een accu met een capaciteit van 600mAh en een C-rating van 1.5 mag maximaal 600 x 1.5 = 900 mA belast worden.

Het alternatief:

Zoals eerder genoemd is de 18650 accu een uitstekend alternatief voor de oplaadbare CR123A accu's. In een groot aantal zaklampen kun je 2 CR123A batterijen vervangen door 1 18650 accu.

De 18650 accu's die wij verkopen hebben een uitstekende kwaliteit cel van Panasonic met een bijzonder hoge capaciteit. Ze overtreffen de brandduur die bereikt wordt met de beste CR123A batterijen ruimschoots. Dit heeft vooral te maken met de lage inwendige weerstand van de 18650 accu's.

We weten dat deze accu niet voor alle zaklampen een alternatief is. Als je zaklamp niet op een 18650 accu werkt is het aanschaffen van een nieuwe zaklamp zeker het overwegen waard.

Wil je toch bij je zaklamp blijven, dan kun je bij ons voordelig gewone CR123A batterijen kopen. Het is natuurlijk duurder in gebruik dan oplaadbare CR123A batterijen maar daar staat wel een 2x langere brandduur en meer betrouwbaarheid en veiligheid tegenover.