Menu
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Vacatures
Cadeaubon
Nieuws
0

Fissler Bionic keukenmessen: blijvend scherp

De Fissler Bionic-messen zijn zeer bijzonder. Ze blijven namelijk altijd scherp, zonder slijpen. Sterker nog: je mag ze niet eens slijpen. Het lemmet is namelijk voorzien van een speciale coating die er door gebruik voor zorgt dat het mes zichzelf slijpt. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar het werkt wel degelijk!

Meer Informatie

De bevertand

De Bionic-messen werken volgens het principe van een bevertand. Door aan één kant een zeer harde coating aan te brengen, harder dan staal, slijt het staal aan de andere kant sneller dan de coating. Hierdoor blijft er altijd een scherpe rand. De snede wordt scherper naar mate je er meer mee snijdt.

Werkt het?

Wij hebben de Fissler Bionic zelf getest. We hebben de scherpte gemeten, het mes vervolgens gebruikt en daarna nogmaals de scherpte getest. Dit hebben we ook met een normaal Fissler-mes uit een andere serie gedaan. Het resultaat? Vooraf was de Bionic minder scherp dan het normale Fissler-mes. Echter, na een uurtje wortelen snijden op een houten snijplank was het Bionic-mes daadwerkelijk scherper dan vooraf. Het normale Fissler-mes dat vooraf scherper was kwam na het snijden, net als alle andere messen die we ooit getest hebben, toch minder scherp uit de test. We moesten dus concluderen dat het Fissler-systeem wel werkt. Hij wordt een tikje minder scherp geleverd, maar blijft wel zo scherp.

Minder informatie
 Fissler Bionic santoku 18cm 8804018000

Lemmetlengte: 17,4 cm
Totale lengte: 34,0 cm
Gewicht: 285 gram

 Fissler Bionic koksmes 20cm 8804120000

Lemmetlengte: 19,3 cm
Totale lengte: 34,0 cm
Gewicht: 275 gram

Show more
1