Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Messen slijpen & onderhoud

Diamanten slijpstenen: snel slijpen op een hard oppervlak

Een slijpsteen van diamant leent zich uitstekend voor het slijpen van je snijgereedschap. De steen bestaat uit een stalen plaat waarop diamantdeeltjes als slijpmiddel aangebracht zijn. 

Het diamant aan de bovenzijde van de plaat zorgt ervoor dat het oppervlak erg hard is. Hierdoor blijft een diamanten slijpsteen vlak en holt hij niet uit zoals een wetsteen. Daarom gaat een diamanten slijpsteen lang mee en slijpt hij snel: een botte snede is zo weer scherp, zelfs bij de harde staalsoorten.

Gebruik van een diamanten slijpsteen

Lichte druk is genoeg om te slijpen op diamant. Slijp met beleid en laat de steen het werk doen. Een diamanten slijpsteen kan zowel nat als droog gebruikt worden. Het voordeel van nat slijpen is dat de steen gesmeerd wordt en slijpresten afgevoerd worden. Gebruik hiervoor wel water en geen olie. Olie kan hinderlijk zijn bij het slijpen en het oppervlak beschadigen als het niet goed schoongemaakt wordt. Gebruik je een diamanten slijpsteen droog, dan raden we aan om het oppervlak regelmatig schoon te maken. Zo verwijder je de slijpresten van de voorgaande slijpbeurt(en) en blijft de steen in optimale conditie.

Belangrijk om te weten is dat een diamanten slijpsteen ingeslepen moet worden. De slijpsteen voelt daardoor in eerste instantie grover aan dat hij daadwerkelijk is. Pas na het slijpen van enkele messen bereikt de steen zijn optimale werking. De steen is minder geschikt voor het aanbrengen van een spiegelende snede, simpelweg omdat een diamanten slijpsteen niet met een fijnere grit gemaakt kan worden. Hiervoor is een strop echter perfect.

Diamanten stenen voor elke slijpklus

In ons assortiment hebben we diamanten slijpstenen in allerlei soorten en maten, van onder meer DMTEZE-LAP en Lansky. Zo vind je altijd het diamanten slijpproduct dat past bij jouw slijpbehoeften.